Aproxim..." />

Pichet la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa

Aproximativ 400 de angajați ai portului Constanța, afiliați la Organizaţia Patronală Operatorul Portuar, au început în aceasta dimineață pichetarea sediului Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, informează Radio România Actualități. foto

Conform Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, această manifestare este organizată „împotriva incompetenţelor şi abuzurilor conducerii administrative executive a CN APM SA”.

„Operatorul Portuar“ şi Federația Națională a Sidicatelor Portuare au decis să iasă din nou în stradă pentru a protesta, motivul nemulţumirilor fiind, de această dată, Master Planul Portului Constanţa.

Mircea Burlacu, preşedintele FNSP, considera ca actuala conducere a APMC „distruge economia portuară“ si ca Master Planul Portului Constanţa aruncă în aer relaţiile dintre „Operatorul Portuar“, FNSP şi conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

Sindicalistii spun ca Master Planul nu a fost niciodată discutat cu patronatele şi sindicatele.

Autorizaţia pentru organizarea protestelor împotriva conducerii CN APMC a fost solicitată pentru o perioadă de 30 de zile, însă preşedintele FNSP a menţionat că derularea evenimentelor va depinde de evoluţia zilnică a situaţiei, mai exact, de dialogul cu CN APMC.

Nu este pentru prima dată când Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar“ care include 35 de companii ce îşi desfăşoară activitatea pe domeniul portuar şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare ies în stradă pentru a manifesta împotriva conducerii CN APMC.

În luna mai a anului trecut, cele două entităţi au protestat câteva zile la rând împotriva conducerii Portului şi a municipalităţii, atunci când aceasta din urmă intenţiona să preia în administrare un nou pachet din acţiunile Portului, cu titlu gratuit, de la Ministerul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 5 =