Piața transporturilor rutiere de mărfuri dintre UE și Rusia s-a redus cu 34,2%

În primele nouă luni ale anului 2015 din Uniunea Europeană în Federația Rusă au fost transportate 7,4 milioane de tone de mărfuri pe cale rutieră – cu 34,2% mai puțin față de perioada similară a anului trecut. foto

Potrivit datelor statistice oferite de Eurostat, majoritatea grupelor de bunuri au cunoscut scăderi, iar cel mai mult s-au redus exporturile din Polonia, Lituania, Germania, Finlanda, Olanda, Italia, Belgia și Spania.

În al treilea trimestru din anul curent, transporturile rutiere de mărfuri în direcția UE-Rusia au crescut puțin față de trimestrul doi.

Totodată, în primele 9 luni din 2015, volumul exportului de mărfuri cu transport rutier din Rusia a fost de 7 milioane de tone de mărfuri, cu 17,9% mai mult comparativ cu aceeași perioadă din 2014.

Reducerea numărului de curse din Rusia spre UE ce transportau combustibil, uleiuri, fier, oțel și produse chimice anorganice a fost compensată de creșterea exportului de lemn și cauciuc.

Cea mai mare creștere a exportului de mărfuri pe cale rutieră a fost în direcția Olandei (datorită livrărilor de metale feroase, lemn și produse petroliere), Suedia (cantități mari de petrol în unele luni în cursul anului), Polonia (transporturi de produse petroliere, lemn și alte bunuri fabricate).

O perspectivă bună s-a înregistrat și în transportul rutier de mărfuri spre Țările Baltice.

Cea mai mare scădere a transportului rutier de mărfuri din Rusia s-a înregistrat  în Ungaria, Belgia, Germania și Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × four =