<..." />

Piaţa auto europeană va creşte în 2014, pentru prima dată în 7 ani

Vânzările de autovehicule noi din Europa vor creşte probabil în 2014, pentru prima dată în şapte ani, chiar dacă avansul va fi limitat parţial de şomajul ridicat şi efectele crizei datoriilor suverane, arată un studiu realizat de un centru de cercetare afiliat Hyundai Motor Group. foto

Piaţa auto din Europa va înregistra o creştere de 2,5% anul următor, la 13,87 milioane de unităţi, estimează Korea Automotive Research Institute, citat de portalul Automotive News. 

Pentru anul în curs, institutul sud-coreean se aşteaptă la un declin de 3,8%, la 13,53 milioane de unităţi.

În timp ce Europa va reveni pe creştere, recuperarea pieţei auto din SUA ar putea încetini, în urma unei posibile creşteri a dobânzilor bancare. Vânzările din SUA vor urca anul următor cu 3,2%, la 16,1 milioane de autovehicule.

Cererea puternică din China va susţine accelerarea ritmului de creştere a pieţei mondiale, de la 3% în acest an la 4% în 2014, estimează institutul.

Piaţa auto din Uniunea Europeană a scăzut cu 3,9% în primele nouă luni ale anului, la 9 milioane de autoturisme noi, iar în septembrie a urcat cu 5,4%, la 1,16 milioane de unităţi, potrivit datelor publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − five =