Petrom vr..." />

Petrom ar putea trece la explorarea gazelor de şist

Petrom vrea să aloce anul viitor aproximativ 1 miliard de euro pentru investiţii şi ar putea intra în domeniul explorării zăcămintelor de gaze de şist, dacă aceste activităţi se vor dovedi fezabile, a declarat luni la Reuters Investment Summit directorul general al companiei, Mariana Gheorghe.

„În acest an vom investi undeva în jur de 1,1-1,2 miliarde euro. Începând de anul viitor, estimăm investiţii între 0,8 şi 1,2 miliarde. Probabil vom depăşi din nou 1 miliard de euro anul viitor”, a afirmat Gheorghe, citată de Reuters.

Gheorghe a mai afirmat că Petrom dispune de trei căi principale de a compensa pentru declinul natural al rezervelor de hidrocarburi, inclusiv creşterea ratei de recuperare pentru resursele convenţionale de petrol, extracţia din Marea Neagră şi gazele de şist.

„După experienţa Statelor Unite consider că nicun operator responsabil din piaţă nu va refuza să ia în calcul acest nou teritoriu (…) Suntem într-o etapă foarte preliminară”, a afirmat directorul general al Petrom, citată de Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + eighteen =