Peste 320 de site-uri din SUA şi Europa, închise pentru că vindeau marfă contrafăcută

Peste 320 de site-uri prin care se vindeau produse contrafăcute au fost închise de autorităţile de specialitate din SUA şi agenţii europene coordonate de Europol, în urma unei anchete la care a participat şi România, informează Mediafax. foto

Agenţia guvernamentală americană pentru imigraţie şi vămi (US Immigration and Customs Enforcement – ICE) şi mai multe agenţii europene coordonate de Europol au anunţat, miercuri, preluarea a 328 de domenii de internet prin care se vindeau ilegal produse contrafăcute, cu dezinformarea clienţilor. 

Europol a participat la operaţiunea „Transatlantic 2”, alături de mai multe state membre, ca Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franţa, Italia, Marea Britanie, Olanda, România, Spania şi Ungaria, coordonând preluarea a 151 de domenii de internet cu indicative ca .be, .eu, .fr, .ro şi .uk.

Autorităţile americane au depistat 177 de site-uri prin care se vindeau produsele contrafăcute comercializate de companii din SUA.
Domeniile de internet sunt acum în custodia guvernelor implicate în această operaţiune, iar utilizatorii de internet care vor să intre pe site-urile corespondente vor găsi un banner prin care sunt informaţi de închiderea site-ului şi despre infracţiunile privind proprietatea intelectuală.

În afară de preluarea domeniilor de internet, autorităţile au identificat şi conturi PayPal folosite de site-urile respective, în care au găsit încasări de 30.000 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + eight =