<..." />

Peste 300 de tiruri cu cozonaci pleacă zilele acestea spre Europa

România va exporta aproximativ două milioane de cozonaci în perioada Crăciunului, valoarea încasărilor fiind estimată la aproximativ opt milioane de euro. foto

Printre ţările în care România va exporta cozonaci se numără Spania, Italia şi SUA. Preşedintele asociaţiei din domeniul panificaţiei Rompan, Aurel Popescu, a afirmat că preţul mediu de export al unui cozonac este de patru euro. 

„Cozonacul românesc este privit în lume precum Dacia. Este ieftin şi bun. Exportăm în ţări cu comunităţi de români, precum Spania sau Italia, dar şi în state precum SUA, Canada, Germania sau Belgia. Au început să meargă foarte bine şi exporturile în Republica Moldova”, a precizat Popescu.

Constantin Boromiz, fondatorul Boromir, unul dintrei cei mai importanţi producători de cozonaci din România, a declarat pentru money.ro că firma sa exportă cu această ocazi circa 200.000 de cozonaci. „Într-un tir încap cam 6.000 de cozonaci, aşa că vor fi în total peste 300”, a spus Constantin Boromoz.

Piaţa internă va absorbi în perioada Crăciunului aproape opt milioane de cozonaci. În mod obişnuit, într-o lună se produc în România circa 800.000 de cozonaci. (Money.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 2 =