Zeci de..." />

Perturbări pe aeroporturile Roissy şi Orly din Franța

Zeci de zboruri erau anulate miercuri pe aeroporturile pariziene Roissy Charles-de-Gaulle şi Orly, unde se aşteaptă şi întârzieri ale curselor aeriene, din cauza grevei controlorilor de trafic aerian care continuă în Franţa, relatează AFP. foto

„Situaţia ar trebui să rămână relativ calmă, datorită cererii Direcţiei generale a aviaţiei civile (DGAC) de a anula 50% din zboruri, care a permis companiilor să anticipeze eventualele perturbări”, a subliniat miercuri dimineaţă un purtător de cuvânt al societăţii Aeroports de Paris (ADP).

„Trebuie să ne aşteptăm la întârzieri în cursul zilei”, a precizat purtătorul de cuvânt. „Cel mai important este ca pasagerii să nu vină la aeroport fără să se informeze înainte la compania lor”, a afirmat acesta. 

Marţi, greva controlorilor împotriva liberalizării controlului de trafic aerian a provocat anularea a circa un sfert din zborurile din Franţa. Greva continuă miercuri, cu toate că Parisul şi Berlinul au cerut Comisiei Europene să amâne proiectul de directivă europeană vizând crearea Cerului unic european prezentat Parlamentului European.

Sindicatul autonom al controlorilor de trafic aerian (SNCTA) şi-a ridicat preavizul de grevă pentru joi şi tot în această zi DGAC prevede „o revenire la normal”… citește tot pe www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − sixteen =