Par..." />

PE propune studii de impact obligatorii la gazele de şist

Parlamentul European a propus studii obligatorii de impact asupra mediului pentru exploatarea şi extracţia hidrocarburilor neconvenţionale, precum şi consultarea populaţiei.

Europarlamentarii au adoptat, în sesiunea de la Strasbourg, mai multe amendamente la legislaţia europeană existentă, care introduc obligativitatea unor studii de impact asupra mediului în cazul activităţilor de explorare şi extracţie pentru hidrocarburile neconvenţionale.

Totodată, eurodeputaţii au propus şi măsuri de combatere a conflictelor de interese şi de asigurare a informării şi consultării publicului.

„Revizuim această legislaţie cheie pentru a o alinia noilor priorităţi ale Europei. (…) Fracturarea hidraulică suscită îngrijorări. Am prevăzut criterii clare pentru a evita conflictele de interese şi pentru ca publicul să fie implicat”, a declarat raportorul Andrea Zanoni (ALDE).

Propunerea sa a fost votată de 332 de europarlamentari, astfel că Zanoni a obţinut mandat de negociere cu Consiliul pentru revizuirea Directivei privind studiile de impact asupra mediului (EIA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 5 =