Patrule m..." />

Patrule româno-maghiare pentru siguranţa turiştilor

Patrule mixte formate din poliţişti bihoreni şi poliţişti maghiari se vor afla la dispoziţia cetăţenilor până la sfârşitul lunii august, în zonele turistice ale Euroregiunii Bihor – Hajdu – Bihar: Hajdúszoboszló / Padiş – Boga. Luni, în Punctul de Trecere a Frontierei Artand – Borş, a avut loc schimbul de patrule comune, care marchează debutul acţiunii. foto

În perioada 22 iulie – 18 august a.c., două patrule mixte româno – maghiare vor acţiona în zonele turistice ale judeţului Bihor. În acelaşi timp, patru poliţişti din cadrul I.P.J. Bihor vor fi prezenţi în staţiunea Hajdúszoboszló din judeţul Hajdu – Bihar, Ungaria, pentru prevenirea victimizării turiştilor români şi maghiari. Totodată, se va urmări compatibilizarea modului de acţiune a poliţiştilor din cele două judeţe învecinate. 

Patrulele comune româno – maghiare vor acţiona, în judeţul Bihor, în zona turistică montană – în Parcul Natural Apuseni, zona carstică Padiş şi Valea Boga, puncte de atracţie importante pentru turiştii maghiari.

De asemenea, poliţiştii bihoreni vor acţiona în patrule mixte alături de colegii maghiari în ştrandul Hajdúszoboszló – Ungaria, unul dintre cele mai mari ştranduri în aer liber din estul Europei, cu un mare aflux de turişti români în sezonul estival.

Pe parcursul misiunii, poliţiştii din cadrul I.P.J. Bihor se vor documenta în legătură cu funcţionarea structurilor Poliţiei Maghiare şi îi vor integra în activitatea zilnică pe partenerii maghiari, prezentându-le, totodată, modul de lucru al Poliţiei Române. Pentru comunicare, se va folosi limba maghiară, cunoscută de poliţiştii bihoreni selectaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =