Patrule mixte româno-ucrainene pentru combaterea criminalității transfrontaliere

România și Ucraina vor semna un protocol privind schimbul de informații și patrularea în comun a frontierei de stat, informează portalul Timp Românesc. foto

Protocolul va fi semnat de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră și Administraţia Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei. Potrivit ministrului de Interne, Petre Tobă, în acest moment colaborarea în domeniul prevenirii și combaterii criminalității transfrontaliere se face în baza Acordului între Guvernul României, Guvernul Repubicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind colaborarea în lupta împotriva criminalității, semnat la Kiev în 1999.

Mai mult, ministrul de Interne a spus că pentru misiunile de control la frontiera externă a Uniunii Europene, structurile Poliţiei de Frontieră din sectorul estic şi nord-estic utilizează echipamente achiziţionate, în anii anteriori, prin programe de dotare cu fonduri europene.

Pentru înlocuirea echipamentelor de supraveghere şi control care şi-au îndeplinit durata de utilizare, dar şi pentru îmbunătăţirea performanţelor tehnice ale echipamentelor existente, Poliţia de Frontieră a prevăzut proiecte de dotare finanţate din Fondul de Securitate Internă pentru exerciţiul financiar 2014-2020, urmând ca toate structurile Poliţiei de Frontieră să beneficieze de echipamente tehnice performante pentru controlul şi supravegherea frontierei.

Deputatul Bălan atrăgea atenția asupra amplificării fenomenului contrabandei cu țigări pe frontiera de Nord-Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − 1 =