Patru orașe europene sunt deschizătoare de drumuri în transportul eco-friendly

Stații de autobuz cu panouri solare pentru transformarea orașului Rzeszów, Polonia

Ca parte a angajamentului edililor din Rzeszów de a investi în tehnologie regenerabilă, orașul polonez va implementa 140 de noi stațiii ecologice pentru autobuze și urmărește reducerea emisiilor de CO2 prin folosirea autobuzelor electrice. Noile stații inteligente pentru autobuze ale orașului nu oferă doar o bancă și un adăpost față de intemperii, ci au și panouri solare care lucrează continuu pentru a absorbi energia soarelui. Mai mult, directorul diviziei de infrastructură digitală municipală – Asseco Data Systems, Paweł Sokołowski, spune despre stația principală:

„[Este] acoperită cu celule fotovoltaice – pe fațade, în interior și chiar pe jaluzele. Sistemul de climatizare se adaptează automat la vremea de afară. Ca urmare, stația este o structură cu emisii zero, (tip căsuță – n.n.) și autonomă din punct de vedere al consumului de energie. ”

Această îmbunătățire urbană verde contribuie la obiectivul de a deveni un „oraș inteligent” – o mulțime de orașe europene ar putea învăța din această inițiativă tehnologică!

 

Primele autobuze cu hidrogen ale Londrei  vor fi introduse  în 2020

În 2020, Londra va pune în circulație pe străzile sale primele autobuze cu două punți, cu hidrogen, din lume, în lumina angajamentului capitalei de a deveni o zonă cu emisii ultra-scăzute. Cele 20 de autobuze care au fost cumpărate inițial de TFL (Transport for London) vor funcționa cu hidrogen verde și vor avea doar emisii de evacuare a apei. Această inițiativă își propune să rezolve problema aerului poluat al capitalei. Primarul Sadiq Khan comentează că „Londra are acum cea mai mare flotă de autobuze cu emisii zero din Europa”. Autobuzele vor rula mai ușor, vor avea puncte de încărcare USB și vor asigura  10 milioane de călătorii mai verzi.

 

Mai multe puncte de încărcare a mașinilor electrice urmează să fie implementate în Ruesselsheim, Germania

Orașul german Ruesselsheim intenționează să construiască 1.300 de puncte de încărcare pentru mașini electrice,  ca urmare a popularității crescânde a acestui mod mai ecologic de călătorie rutieră.

Între 2015 și 2018, numărul de mașini electrice în Germania a crescut de cinci ori, dar raportul dintre punctele de încărcare și mașinile electrice a rămas în urmă. Deci, cu siguranță aceasta este o veste bună!

 

Copenhaga va trece de la autobuzele diesel la cele electrice

Cunoscută pentru atitudinea sa pozitivă față de ciclism, Copenhaga va face un pas mai departe pentru a îmbunătăți calitatea aerului și pentru a reduce emisiile de carbon. Orașul danez încurajează forme de mobilitate mai ecologice prin trecerea de la autobuzele diesel la cele electrice.

Scopul este ca autobuzele publice să devină neutre în privința emisiilor de carbon până în 2025.

 

Sursa: Euronews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + one =