Numărul sistem..." />

Patru noi camere pentru verificarea rovinietei

Numărul sistemelor fixe pentru controlul rovinietei a ajuns la 70 după ce astăzi au fost activate încă patru noi camere, informează Radio România Actualități. foto

Acestea sunt amplasate la Cosmești pe DN 24 Mărășești-Tecuci, jud. Galați, în localitatea Popricani pe DN 24 Vaslui – Iași în jud. Iași, la Românași pe DN 1 F lângă Zalău în județul Sălaj iar ultima la Vama pe DN 17 la jumătatea distanței dintre Suceava și Vatra Dornei.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) atenționează că verificarea taxei de drum se realizează și cu 14 camere mobile care sunt amplasate în funcție de condițiile și valorile de trafic iar amenda minimă pentru lipsa rovinietei valabile este de 250 de lei dar poate ajunge și la 4500 de lei în cazul autovehiculelor de mare tonaj.

Pentru a veni în sprijinul șoferilor pe site-ul cnadnr.ro, la secţiunea Verificare Rovinietă, se pot afla informaţii privind valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare) şi codul de siguranţă.

CNADNR a emis anul trecut 220 000 de mii de anenzi pentru lipsa rovinietei aproape jumatate față de cele 400 000 de mii de sancțiuni pentru neplata taxei de drum în 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × four =