Partea românească a podului Giurgiu-Ruse intră în reparații peste două luni

Gropile de pe podul Giurgiu-Ruse au fost peticite de angajaţii Companiei Naţionale de Drumuri. Lucrările sunt, însă, provizorii. Din martie, partea românească a podului urmează să intre în reparaţii capitale, după 18 ani. Lucrările vor dura până la sfârşitul anului şi vor costa aproape 13 milioane de euro. foto

„Nici acum nu ar fi prea bun, dar cât de cât e mai acceptabil să putem trece să nu cădem în Dunăre”, spune unul dintre șoferi.

În urmă cu două săptămâni, jumătatea românească a podului dintre Giurgiu şi Ruse era plină de gropi adânci prin care aproape că se zărea structura de rezistenţă. Acum au început să apară şi petice de asfalt.

Potrivit Digi 24, plombele au fost puse, dar oficialii CNADNR spun că lucrările sunt departe de a fi terminate. Din martie, partea românească a podului urmează să intre în reparaţii generale.

Lucrările încep abia în martie pentru că, spun oficialii CNADNR, muncitorii nu se pot apuca de treabă iarna. În total, reparaţiile vor costa aproape 13 milioane de euro, iar la finalul lor podul ar trebui să arate şi în România la fel de bine ca şi în Bulgaria.

„Trebuie multă atenţie pentru că drumul este dificil. Am văzut o groapă mare după ce am intrat în ea”, spune un șofer italian.

Podul peste Dunăre are o lungime de 2,5 kilometri şi este administrat în mod egal de cele două ţări. Diferă starea asfaltului şi taxa: doi euro în Bulgaria, trei euro în România.

„Să-l facă pentru că am dat bani pe rovinietă, pe taxă de pod şi plătim degeaba”, spune un alt șofer.

În ultimii trei ani, Compania Naţională de Drumuri a încasat aproape 42 milioane de euro din taxele plătite de şoferi. Podul peste Dunăre a fost inaugurat în 1954, iar ultima reparaţie capitală a fost făcută în 1997.  (Digi 24)

1 comment

  1. ion iancu

    …iar mizeria de drum care leaga podul de punctul de frontiera romana si conexiunea execrabila dintre punctul de frontiera si Giurgiu cand va fi reparata/inlocuita?
    cine administreaza portiunea aia de drum este iresponsabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 1 =