Parlamentari din Eurasia vor aborda problemele transportului rutier la Moscova

Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere (IRU) și Comitetul pentru Transporturi din Duma de Stat a Federației Ruse organizează întâlnirea parlamentarilor din țările Eurasiei, pe 27 martie, la Moscova. Subiectul reuniunii îl constituie armonizarea legislației din industria transporturilor și sporirea siguranței transporturilor rutiere internaționale. foto

La eveniment au fost invitați parlamentari din Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Lituania, Letonia, Republica Moldova, Polonia, Ucraina și Estonia.

Studiile efectuate de IRU arată că 40% din timpul transportatorilor rutieri internaționali este pierdut la frontiere din cauza nerespectării prevederilor convențiilor internaționale în domeniul transportului rutier, precum și din cauza procedurilor nearmonizate, probleme care afectează semnificativ economiile naționale. 

Potrivit reprezentanței IRU din Eurasia, problemele transportatorilor rutieri internaționali din țările menționate vor fi discutate la nivel interparlamentar pentru prima dată. Scopul instituirii acestui dialog interparlamentar constă în atragerea atenției legislatorilor la problemele transportului rutier, care are un rol esențial în economie, asigurând mobilitatea oamenilor și mărfurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × three =