Ovidiu Silaghi, votat de BPN al PNL pentru postul de ministru al Transporturilor

Deputatul Ovidiu Silaghi a fost nominalizat, marţi, prin vot, de BPN al PNL pentru postul de ministru al Transporturilor. foto

Decizia a fost luată cu 47 de voturi favorabile şi 5 împotrivă, au declarat pentru Agerpres surse liberale.

Şedinţa conducerii PNL a fost condusă de prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, în contextul în care preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, a absentat, fiind plecat din ţară.

La ședința liberalilor a fost prezent și fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, care a renunțat la mandat săptămâna trecută. Fenechiu a demisionat după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”. 

Premierul Victor Ponta a avut astăzi o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu în cadrul căreia au discutat despre posibilitatera ca liberalul Ovidiu Silaghi să preia Ministerul Transporturilor. „L-am informat pe preşedinte asupra intenţiei liberalilor ca domnul Silaghi să fi ministru. Domnul preşedinte a luat act de această decizie, nu a spus nici că e „pentru“ nici că e „împotrivă“. Victor Ponta a subliniat că Ovidiu Silaghi nu mai are probleme de incompatibilitate, după ce a judecătorii s-au pronunţat în această privinţă.

Silaghi a mai fost în fruntea Transporturilor în guvernul Ponta 1. Din decembrie 2012 până vineri, 12 iulie, această funcție a fost deținută de Relu Fenechiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 4 =