O nava port-container s-a rupt în două și s-a scufundat în Oceanul Indian

O navă port-container cu o lungime de 316 metri, care se deplasa din Japonia în Rotterdam, s-a rupt în două si s-a scufundat în Oceanul Indian, în largul coastelor Yemenului. Incidentul s-a produs pe 17 iunie, când nava „Confort” s-a rupt în două și o parte din ea, cu 4500 de containere, s-a scufundat în scurt timp.

O secțiune a rămas pe linia de plutire încă 10 zile, după care, pe 27 iunie, s-a scufundat împreună cu peste 1700 de containere cu marfă.

Potrivit Black Sea News, la bordul navei erau 1500 de tone de combustibil.

2 mol

1

Compania care deține nava, MOL (Mitsui Osk Lines), susține că accidentul s-ar fi produs din cauza vremii nefavorabile, în timp ce surse independente spun că nava japoneză, produsă în anul 2008, s-ar fi rupt în două din cauza modului defectuos în care masa încărcăturii ar fi fost încărcată.  Din echipaj făceau parte marinari ucarineni, ruși și filipinezi.

Potrivit site-ului www.rumaniamilitary.ro, nava transporta în peste 4000 de containere tehnică de luptă, muniție și armament greu pentru Armata Siriană Liberă, adică pentru rebelii sirieni. Aceeași sursă scrie că nava venea de la Singapore via Arabia Saudită și se pare ca armele erau plătite de către saudiți și Quatar. Armele erau de origine americană fiind încărcate în Singapore și având ca destinație finală portul Aqaba din Iordania.

2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 3 =