O echipa Euronews a vizitat hubul logistic umanitar al OMS din Dubai

Pandemia de coronavirus a provocat o cerere fără precedent de echipamente de protecție personală  și s-a observat o scădere a stocurilor la nivel mondial. Aceste deficiențe sunt periculoase pentru lucrătorii din sectorul medical care tratează pacienții infectați.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a jucat un rol central în combaterea virusului. Pe lângă consultanța și informarea publicului și guvernelor cu privire la COVID-19, OMS a furnizat și transportat PPE în întreaga lume. Dar a furniza provizii către fiecare colț al planetei este o provocare logistică.

Noul lor centru de operațiuni este situat în Orașul umanitar internațional din Dubai, care este numit si „cel mai mare hub umanitar din lume”.

Euronews a vizitat centrul pentru a vedea echipa OMS în acțiune.

O livrare de îmbrăcăminte de protecție era pregătită pentru expediere și va ajunge în multe părți din Africa în doar câteva ore.

Este o locație strategică după cum afirma Giuseppe Saba, CEO al orașului umanitar internațional discutand cu echipa Euronews:

„Din Dubai, într-un zbor de câteva ore – maxim între șase și opt ore – putem ajunge la două treimi din populația lumii.”

Potrivit personalului OMS din Dubai, centrul sau din Emiratele Arabe Unite a sprijinit 85% din transportul mărfurilor medicale ale organizației. Aceștia susțin că au oferit până acum un milion de perechi de mănuși chirurgicale, un milion de măști chirurgicale și peste 100.000 de halate chirurgicale.

„Am crescut de patru ori în mărime, de la ceea ce eram inițial”, explică Robert Blanchard, șeful echipei pentru operații de urgență. „În viitor, ceea ce vom vedea este că știința managementului lanțului de aprovizionare va fi impletita cu știința medicamentului pentru a atinge obiectivul nostru de a proteja 1 miliard de cazuri urgente de sănătate.”

Activitatile OMS pentru a ajuta la „aplatizarea curbei” în timpul crizei coronavirusului fac parte din misiunea principală a organizației de a ajuta un miliard de persoane în timpul urgențelor de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =