A plecat la tip..." />

Numărul 25 al Revistei Mișcarea, la tipografie

A plecat la tipografie și va apărea în curând pe piață numărul 25 al Revistei Mișcarea, publicație lunară dedicată transporturilor și problemelor românești și internaționale.

Din sumar:

Pag. 21 INVESTIGAȚII Cãrãușii acuzã CNADNR cã nu au terțe de Turcia
Firmele de transport românești întâmpina probleme când au curse în Turcia venind din alta țara UE sau din estul Europei, în urma epuizarii stocului de autorizații de terță țară pentru anul 2012, negociat cu Turcia.

Pag. 25 INVESTIGAȚII Firmele de aprovizionare: Suntem hăituiți de primării
Un proverb românesc spune: „câte bordeie, atâtea obiceie“. Pentru firmele de transport rutier ce fac aprovizionarea magazinelor din localitãți, proverbul, transpus în realitate, dã bãtãi de cap. Municipalitãþile se întrec sã gãseascã o modalitate de platã a taxei de acces în oraș, pentru mijloacele de transport cu masã maximã autorizatã de peste 3,5 tone.

Pag. 37 DRUMURILE NEAMULUI Putem deveni spectatorii destinului românilor din Est?
Semnele aratã cã ne comportãm mai retractil decât bãtrânii noștri de la sfârșitul secolului al XIX-lea, care au vrut sã-i salveze de la asimilare pe conaþionalii lor din sudul Dunãrii. Și au pierdut. Astãzi mai avem doar așchii acolo, dar se vor risipi și acelea.

Pag. 41 INTERVIU Cornel Marțincu, IPTANA: „Infrastructura rutierã din România este subdezvoltatã“
„Avem rute de transport congestionate, stare tehnicã proastã a carosabilului pe multe segmente, întreþinere deficitarã pe timp de iarnã, reparaþii curente și capitale nerealizate conform programelor, din cauza lipsei cronice de finanțare.”

Pag. 61 GEOTRANSPORTURI Drumul spre nicăieri
Există state ce se comportă faraonic în plină criză şi fac autostrăzi şi poduri spre nicăieri, pentru a-şi impune puterea într-o regiune geografică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × five =