Campionatul european ..." />

Număr record de vizitatori la Euro-2012

Campionatul european de fotbal Euro-2012, organizat în Ucraina şi Polonia, a înregistrat un număr record de vizitatori, informează Centrul informaţional „Ucraina – 2012”, făcând trimitere la statisticile oficiale ale Uniunii Europene de Fotbal (UEFA). Datele arată că de la începutul campionatului european de fotbal şi până în prezent 1,3 milioane de suporteri străini au participat la meciurile din cadrul Euro-2012, organizat în oraşele ucrainene şi poloneze. foto

Cu toate acestea, oficialii ucraineni se aşteaptă ca pe parcursul desfăşurării campionatului numărul turiştilor să fie şi mai mare.

Ucraina a cheltuit 5,5 miliarde de dolari pentru pregătirile campionatului european de fotbal, pentru a-i putea întâmpina pe suporterii străini la cel mai înalt nivel. În cadrul programului naţional al guvernului pentru perioada 2008-2012, au fost construite trei stadioane, în oraşele Kiev, Lvov şi Harkov, au fost modernizate câteva aeroporturi şi centre de antrenament în regiunile Lvov, Kiev şi Doneţk şi a fost renovată infrastructura rutieră pe rutele destinate campionatului european de fotbal.

Amintim că Euro-2012 se desfăşoară în Ucraina şi Polonia, în perioada 8 iunie – 1 iulie 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 8 =