Compania..." />

Noul drum Craiova-Piteşti, autostradă sau drum expres?

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România caută constructori pe post de concesionari pentru viitoarea rută rutieră ce va lega Craiova de Piteşti. CNADNR se va decide ulterior dacă aceasta va fi autostradă sau va fi drum expres. foto

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat, ieri, anunţul de participare pentru realizarea în concesiune a 121 de kilometri de drum expres sau autostradă între localităţile Craiova şi Piteşti.

O decizie privind clasa drumului respectiv, anume drum expres sau autostradă, va fi luată în urma discuţiilor purtate cu firmele care se vor precalifica.

Valoarea estimată a proiectului este de 7,27 miliarde euro, ceea ce înseamnă că CNADNR este dispusă să plătească 13 milioane euro pe kilometru, fără TVA, adică dublul mult trâmbiţatului standard de cost pentru construirea autostrăzilor, concept ce era atât de mult în vogă în urmă cu 2-3 ani, dar uitat de actualul Guvern.

Preţul este de aproximativ patru ori mai mare decât cel plătit în perioada 2003-2004 pentru primele tronsoane ale actualei autostrăzi A2… citește tot pe www.romanialibera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + seventeen =