Noul Co..." />

Noul Cod vamal al Ucrainei, în vigoare de la 1 iunie

Noul Cod vamal al Ucrainei va întra în vigoare de la 1 iunie. Autoritățile vamale ucrainene anunță că din acel moment procedura de trecere a frontierei pentru mărfuri și călători va fi simplificată semnificativ. foto

Potrivit noului Cod, funcționarii vamali nu vor mai deține dreptul de a estima valoarea mărfii transportate. Pentru aceasta vor fi invitați specialiști cu licență. De asemenea, au fost excluse prevederile care ofereau dreptul autorităţilor vamale pentru executarea deciziilor instanţelor privind confiscarea bunurilor sechestrate anterior de serviciul vamal.

Noile reguli mai stipulează că orice marfă înregistrată legal nu va putea fi reținută la frontieră mai mult de patru ore, iar lista actelor necesare pentru procedura de vămuire a fost înjumătățită.

Deși analiştii vorbesc despre un document vamal mai modern, comparativ cu cel vechi, o bună parte din transportatorii ucraineni de mărfuri este nemulțumită de noile prevederi. Ei spun că parlamentarii nu au ținut cont de propunerile lor la adoptarea documentului. Transportatorii acuză că a rămas în vigoare articolul 483 din Cod, care îi face responsabili pe transportatori pentru toată marfa. Astfel, transportatorii rămân în continuare pasibili de amenzi mari și de confiscarea autovehiculului.

Citeste mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 5 =