Noua pistă a Aeroportului Internațional Iași a fost finalizată

Noua pistă a Aeroportului Internațional Iași a fost inaugurată de reprezentanții autorităților ieșene, în prezența ministrului Transporturilor, Ioan Rus, reprezentanților Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și Diecezei Romano-Catolice Iași, precum și a peste 1.500 de localnici.

La eveniment, care s-a desfășurat la Aeroportul Internațional Iași, au fost prezenți și președintele Consiliului Județean, Cristian Adomniței, primarul Gheorghe Nichita, prim-vicepreședintele PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, președintele PPDD, Simona Man, reprezentanți ai mediului academic, oameni de afaceri, parlamentari și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate din județul Iași.

Noua pistă a fost finalizată cu 10 luni mai devreme decât prevedea proiectul, ceea ce e o premieră pentru România. Inaugurarea oficială a fost organizată odată cu aterizarea pe noua pistă a unei aeronave de tip Boeing, ce aparține companiei Tarom, care a venit de la Roma.

„Am terminat de două ori mai repede lucrările la această pistă, ceea ce e o premieră în România. Te sinți copleștit. S-au excavat trei milioane de metri cubi de pământ, s-a lucrat pe teren minat, unde s-a găsit muniție neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Îi mulțumesc lui Relu Fenechiu, părintele acestui proiect”, a spus președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Iași, Marius Bodea.

Aflat la Iași pentru a lua parte la eveniment, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a spus că „dezvoltarea Iașiului înseamnă dezvoltarea Moldovei, iar dezvoltarea Moldovei reprezintă dezvoltarea României”, subliniind că pe durata mandatului său va încerca, fără patimă și fără ură politică, să sprijine toate proiectele tuturor celor care gândesc în termeni corecți și de dezvoltare a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − ten =