Norvegia devine a 26-a țară care a aderat la protocolul e-CMR

Norvegia a devenit a 26-a țară care a aderat la protocolul e-CMR, facilitând astfel acoperirea acestuia în toată Scandinavia.

Lansată în 2011, versiunea electronică a Convenției Națiunilor Unite privind transportul de mărfuri (e-CMR), va ajuta sectorul de transport și logistică din Norvegiei să digitalizeze complet operațiunile de transport de marfă intern și internațional, scrie Infotrucker.

Această mișcare are ca scop creșterea eficienței, în special în situații precum criza sanitară actuală, prin reducerea contactului fizic între lucrătorii de transport și clienți, respectiv reducerea costurile pentru companiile de transport.

Protocolul e-CMR contribuie la digitalizarea documentelor aferente transportului de mărfuri, fiind un instrument de sprijinire a creșterii eficienței lanțurilor de logistică, dar și a monitorizării ușoare a fluxurilor de mărfuri, în special cele purtătoare de accize sau cu risc sporit de fraudă.

e-CMR oferă toate beneficiile versiunii pe suport de hârtie (CMR), în plus, armonizează condițiile contractuale pentru mărfurile transportate rutier, facilitează controlul și monitorizarea transportului, oferă acces în timp real la informații, precum și dovada de încărcare și livrare a mărfii.

De asemenea, acesta reduce cu până la de trei sau patru ori costurile depozitarea hârtiilor, permite o administrare mai rapidă printr-o introducere redusă de date, o reducere a discrepanțelor la încărcare și descărcare, respectiv o viteză mai mare de facturare.

Următoarea etapă a Norvegiei este de a face obligatorie utilizarea e-CMR și de a permite respectarea legislației existente în materie de transport rutier.

Acest lucru va ajuta, de asemenea, să impulsioneze digitalizarea și să susțină redresarea economică în Norvegia și nu numai, printr-un comerț mai rapid, mai sigur și mai transparent.

Vă reamintim că printe țările care au adoptat protocolul e-CMR se află și România (cu verde in imagine).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 2 =