Singurul producator de tramvaie din Romania..." />

Noi vrem tramvaie!

Singurul producator de tramvaie din Romania abia face fata cererii. Dupa 40 de ani in care orasele nu au cumparat nimic, acum toate vor tramvaie noi in acelasi timp.

Fabrica de tramvaie detinuta de Astra Vagoane Calatori Arad ar urma sa livreze 62 de garnituri din modelele Imperio si Autentic in patru mari orase din Romania, in urma licitatiilor organizate de administratiile locale si la care societatea a fost singurul ofertant, in doua cazuri existand optiunea de livrare suplimentara, in total, a inca 28 de tramvaie.

Omul de afaceri Valer Blidar, care controleaza fabrica de material rulant Astra Vagoane Calatori Arad, a declarat, joi, pentru AGERPRES, ca a fost singurul ofertant la licitatia ce s-a desfasurat la Arad pentru zece tramvaie noi si care s-a incheiat in urma cu cateva zile. In acest context, fabrica ar urma sa semneze contractul de livrare dupa ce perioada de evaluarea a ofertei va fi incheiata.

Potrivit lui Blidar, societatea pe care o conduce a fost singura care a avut oferte si in orasele Cluj-Napoca, unde ar urma sa livreze 24 de tramvaie, Galati – 18 tramvaie si Oradea – 10 tramvaie. In total, fabrica ar urma sa produca si sa livreze in tara cel putin 62 de tramvaie, la care se mai pot adauga 28, pentru ca in doua orase s-a prevazut optiunea de suplimentare a comenzilor.

„Ultimii doi ani au fost destul de tristi pentru fabrica noastra, pentru ca am lucrat la doar 30% din capacitate, dar in prezent lucram la 60%. Vom creste si mai mult si vom fi nevoiti sa angajam cel putin 100 de oameni pentru a ne onora obligatiile. Jumatate dintre oamenii ce vor fi angajati provin din scoala noastra de meserii, unde avem toate cele opt specializari necesare fabricilor pe care le detinem”, a afirmat Valer Blidar.

In prezent, orasul Arad are cea mai dezvoltata retea de linii de tramvai din Romania, dupa Bucuresti, iar Compania de Transport Public are 138 de garnituri aflate in circulatie.

Fabrica de tramvaie din Arad are aproximativ 500 de angajati, iar impreuna cu fabrica de vagoane calatori grupul are peste 1.000 de salariati.

Citeste mai mult aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 11 =