Ad..." />

Noi utilaje pentru plombarea gropilor în Republica Moldova

Administratia de Stat a Drumurilor din Republica Moldova a distribuit societăților de întreținere a drumurilor din țară 12 autospeciale destinate lucrărilor de plombare a gropilor și colmatarea fisurilor asfaltice după o nouă tehnologie de injectare, prin utilizarea amestecului de emulsie bituminoasă și criblurii. foto

Drumarii au testat utilajele primite și au executat o demonstrație de plombare a unei gropi și a unei fisuri în asfalt prin aplicarea emulsiei bitumintoase și criblurii. Ministrul Transporturilor, Anatol Șalaru, a declarat că drumarii vor fi instruiți timp de câteva săptămâni de către un grup de specialiști pentru însușirea modului în care pot fi exploatate noile utilaje pe drumurile naționale.

Noua tehnologie implementată pentru executarea lucrărilor de reparație a drumurilor permite efectuarea rapidă a procesului de plombare a gropilor, chiar și în condiții meteorologice cu temperaturi scăzute și umiditate înaltă, fără utilizarea betonului asfalic costisitor sau alte pregătiri speciale prealabile.

Aceste achiziții asigură efectuarea lucrărilor de plombare a gropilor pe o suprafață de 140-170 m. p. față de 50 m. p. cum se proceda anterior, într-un schimb de 8 ore. Astfel, sunt reduse cu 40% cheltuielile suportate și termenul de executare a lucrărilor .

Costul unui utilaj este de aproximativ 900 mii de lei moldovenești, suma totală fiind alocată din Fondul Rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − eight =