Contribuabilii p..." />

Noi reglementări privind prima înmatriculare

Contribuabilii persoane fizice care achiziţionează vehicule din comunitatea europeană, în vederea efectuării primei înmatriculări a acestora în România, trebuie să prezinte, la Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, certificatul de atestare a plăţii accizelor. foto

Acest certificat se solicită numai pentru următoarele categorii de vehicule:
– iahturi şi alte nave şi ambarcaţiuni cu sau fără motor pentru agrement, cu codurile NC: 8903 91, 8903 92 şi 8903 99, cu excepţia celor destinate utilizării în sportul de performanţă; 

 – autoturisme şi autoturisme de teren, noi sau rulate, cu codurile NC: 8703 23, 8703 24 şi 8703 33, a căror capacitate cilindrică este mai mare sau egală cu 3.000 cm cubi.

Pentru obţinerea certificatului, contribuabilul însuşi sau prin împuternicit trebuie să depună la organul fiscal o cerere tip şi o copie a documentelor din care să reiasă că suma reprezentând acciză a fost plătită la bugetul de stat.

Dacă în evidenţa fiscală a contribuabilului acciza datorată figurează ca fiind achitată, îi va fi eliberat certificatul în termen de maxim trei zile lucrătoare de la data depunerii cererii. Aceste prevederi au fost introduse prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) nr.3.361/2003. (Cuget Liber)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × two =