În..." />

Noi modificări ale taxelor de drum și carburanți în Europa

Începând cu această toamnă, în mai multe state din Europa au intrat în vigoare modificări referitoare la taxele de drum și carburanți, iar în unele dintre ele schimbările se vor produce la începutul anului viitor. foto

Astfel, începând cu luna august, valoarea accizei rambursabile din Belgia a fost majorată. Din 3 august 2016 valoarea rambursabilă este 0.1443766 euro/litru carburant față de valoarea inregistrată la începutul lunii iulie, de 0.1180917 euro/litru.

În Ungaria, de la 1 octombrie 2016, valoarea accizei rambursabile este majorată de la 7 huf/ litru la 17 huf/ litru carburant.

Consiliul Federal Elvețian a stabilit și publicat noile tarife pentru plata taxelor de drum ce vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2017. De asemenea, începând cu 2017 nu va mai fi aplicată reducerea implementată în 2012 pentru vehiculele cu clasă de poluare Euro 6. Reducerea a fost aplicată temporar pentru a încuraja achiziția de vehicule noi. Vehiculele cu normă de poluare Euro 3 erau încadrate separat la nivelul mediu de taxare, însă din 2017 va fi incadrată la cea mai mare categorie de taxare, în categoria medie intrând acum vehiculele cu norme de poluare Euro 4 și Euro 5. Majorările importante fac referire la vehiculele cu normă de poluare Euro 4-5, respectiv Euro 6, unde cresc tarifele/km cu 11%, respectiv 18%.

Din 2010 sistemul de taxare din Austria pentru vehiculele de peste 3,5 tone depinde de numărul de osii și de clasa de emisii EURO. Începând cu 1 ianuarie 2017 sistemul de taxare din Austria va cuprinde în plus și poluarea fonică. Noile tarife ce includ poluarea atmosferică și fonică vor fi diferențiate și în funcție de ora la care se circulă pe teritoriul Austriei (zi/noapte). Tariful crescut de noapte se aplică între orele 22.00 și 05.00.

De la 1 octombrie rețeaua de drumuri taxabile din Polonia a fost majorată cu 150 de kilometri (82 de km de autostradă și 68 km de drumuri express).

În august 2016 guvernul din Germania a propus un proiect de lege pentru extinderea taxelor de drum pentru camioane pe toate drumurile federale, de la 1 iulie 2018. Guvernul german își propune astfel să imbunătățească finanțarea autostrăzilor și drumurilor express și garantează o infrastructură modernă, sigură și eficientă a traficului în Germania. Ministerul Federal German al Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) a contactat Toll Collect pentru a începe pregătirile tehnice în acest sens. Odată cu extinderea planificată, sistemul de taxare german va crește cu aproximativ 40.000 de kilometri. În prezent sunt supuși taxării un total de 15.000 de kilometri de autostradă și drumuri express.

Sursa: www.tansplace.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − 9 =