Ministerul..." />

Nivel ridicat de riscuri de tip terorist în Suedia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că riscul amenințărilor de tip terorist a crescut în Regatul Suediei, conform informațiilor prezentate public de autoritățile suedeze competente. foto

La 18 noiembrie 2015, nivelul de amenințare a crescut, conform evaluării serviciului de securitate suedez, de la nivelul 3 la nivelul 4, pe o scară de la 1 la 5.

Se recomandă cetățenilor români să ia în considerare informațiile actualizate în planificarea activităților și călătoriilor în Regatul Suediei și să monitorizeze sursele de informare oficiale și locale, precum și media.

Totodată, se reamintește necesitatea de a purta la titular pașaportul sau cartea de identitate valabilă, atât la intrarea, cât și la ieșirea din Regatul Suediei, subliniată de impunerea temporară a controalelor la frontierele terestre și la punctele de frontieră maritimă ale Suediei. Se recomandă, pe cât posibil, legitimarea cu un pașaport valabil.

Pentru informații actualizate se recomandă accesarea paginilor dedicate de Internet, astfel:

http://www.mae.ro/travel-alerts, alertele de călătorie ale MAE;

http://www.sakerhetspolisen.se/en/swedish-security-service.html –  website-ul serviciului de securitate suedez;

informările Ambasadei României în Regatul Suediei, pe website-ul http://stockholm.mae.ro/, precum și pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + 9 =