Ninsori..." />

Ninsori abundente în Ucraina. Stare de urgență la Kiev

Ninsori abundente s-au abătut la sfârșitul săptămânii trecute pe întreg teritoriul Ucrainei, paralizând transporturile în mai multe regiuni. În capitala Kiev a fost decretată stare de urgență, care se menține și astăzi. foto

Ministerul pentru Situații de Urgență din Ucraina a anunțat, duminică seară, că peste 600 localități erau deconectate de la electricitate în zonele din est și vest, în special din regiunile Lvov, Dnepropetrovsk și Ivano-Frankovsk.

Funcționarea aeroportului internațional Kiev-Borispol a fost puternic perturbată, companiile aeriene străine precum Alitalia, LOT, KLM sau Lufthansa anunțând anularea mai multor zboruri spre și dinspre Kiev. 

Transportul terestru este paralizat și la Kiev, troiene uriașe acoperind străzile și principalele artere rutiere ale capitalei. Din această cauză ziua de luni, 25 martie, a fost declarată liberă pentru angajații din sfera bugetară.

Sute de mașini, autocare și camioane sunt de asemenea blocate pe drumurile din vestul țării, din cauza intemperiilor. Temperaturile au scăzut în cea mai mare parte a Ucrainei, noaptea coborând până la -18 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − one =