Bulgaria: Circulație oprită pentru camioane în nord-estul țării

Din cauza căderilor masive de zăpadă, aproape toate drumurile din nord-estul Bulgariei au fost închise. În plus, camioanele de peste 12 tone nu pot circula pe majoritatea drumurilor din țara vecină, informează Digi24.ro.

Cele mai afectate zone sunt cele estice și de nord, toate drumurile din regiunile Shoumen, Razgrad, Silistra, Turgovishte și Ruse fiind închise. O situație similară se produce în regiunea Dobrich, conform BTA, citată de Agerpres.

Aproximativ 63 de localități din regiunea Razgrad au rămas fără electricitate și apă din cauza ninsorilor puternice, conform autorităților locale bulgare.

Mai multe drumuri au fost închise și s-au înregistrat căderi de curent în regiunea Lovech, unde 25 de așezări nu mai dispun de energie electrică. În regiunea Tîrgovishte peste 40 de așezări au rămas fără curent.

Poate cea mai gravă situație se înregistrează în regiunea Ruse, unde doar orașul Ruse și încă două sate mai au energie electrică.

Între timp autoritățile bulgare au apelat la ajutorul armatei pentru a deszăpezi drumurile din jurul portului la Dunăre Svishtov.

Toate autovehiculele care circulă prin regiunea sudică Smolyan trebuie să fie dotate cu lanțuri antiderapante.

La Sofia, vineri dimineață, stratul de zăpadă avea 25 de centimetri, iar serviciul de meteorologie a anunțat că va continua să ningă în cursul zilei.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei că autorităţile locale au emis o avertizare privind înrăutăţirea severă a condiţiilor meteorologice, ninsori abundente, vânt puternic şi temperaturi mult scăzute pentru intervalul 5-7 ianuarie 2017.

În contextul celor menționate, în perioada 5 ianuarie 2017, ora 09.00 – 7 ianuarie 2017, ora 09.00, va fi oprită circulaţia autovehiculelor cu greutate mai mare de 12 tone pe anumite segmente de drumuri naţionale, în încercarea de a se evita aglomerări şi blocări ale mijloacelor de transport în trafic şi de se asigura condiţii prielnice deblocării şi curăţării drumurilor naţionale.

Se recomandă evitarea călătoriilor la sfârşitul acestei săptămâni, întrucât există pericolul formării de troiene de zăpadă şi polei. În cazul în care plecarea la drum cu auto este imperativă, se recomandă cu insistență şoferilor echiparea adecvată pentru iarnă a autovehiculelor. Şoferii şi reprezentanţii firmelor de transport pot obţine informaţii actuale cu privire la starea drumurilor de pe aplicaţia pentru telefoane mobile LIMA – www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei Executive Infrastructura Rutieră – www.api.bg şi în regim non-stop la telefonul 0700 130 20.

Pentru data de 6 ianuarie a fost emis cod galben pentru căderi abundente de precipitaţii sub formă de ninsoare şi formare de polei pentru 8 regiuni din R.Bulgaria – Vidin, Plovdiv, Pazardzhik, Blagoevgrad, Kjustendil, Pernik, Sofia şi Sofia-regiune şi cod portocaliu pentru căderi abundente de precipitaţii sub formă de ninsoare, formare de polei şi vânt putenic pentru restul teritoriului bulgar – Montana, Vratsa, Pleven, Lovech, Gabrovo, Veliko Tarnovo, Ruse, Tîrgovshte, Razgrad, Silistra, Dobrich, Shumen, Varna, Burgas, Sliven, Yambol, Stara Zagora, Haskovo, Kardzhali şi Smolyan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − eight =