Discuţiile..." />

Negocierile pe contractul colectiv la CFR continuă

Discuţiile de la Ministerul Transporturilor, privind contractul colectiv de muncă (CCM) de la CFR, vor continua. Sindicatele nu au luat încă o decizie privind declanşarea conflictului de muncă, a declarat liderul Federaţiei Mişcare Comercial, Gheorghe Frăţică.

„Nici în urma unor discuţiilor de miercuri nu s-a ajuns la un acord privind cuprinderea în contract a tuturor cerinţelor noastre. Negocierile vor continua. Există posibilitatea de a fi încheiat un acord, care să fie prezentat FMI, în care să fie prevăzută şi o majorare a fondului de salarii cu 2,4%”, a explicat Frăţică.

„Urmează ca diferenţa până la ceea ce solicităm noi din acest punct de vedere să fie analizată pentru a fi acordată până la toamnă”, a mai spus Frăţică după negocieri.

♦ vezi aici comunicatul FS Mecanicilor de Locomotivă şi a CNS „Cartel ALFA”

Preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial a mai spus că în acest context sindicatele nu au luat încă o decizie privind declanşarea conflictului de muncă.

Feroviarii au oprit lucrul miercuri, între orele 7.00 şi 9.00, interval în care, potrivit lui Frăţică, erau în circulaţie aproximativ 400 de trenuri de călători şi 200 de trenuri de marfă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − four =