„Nebunia“ IMMInvest: 33 de firme s-au înscris în fiecare minut în platforma IMMInvest

„Nebunia“ IMMInvest: 33 de firme s-au înscris în fiecare minut în platforma IMMInvest. „Au fost momente când s-au înregistrat şi 500 de aplicaţii în 10 minute“. Printre companiile care au aplicat se numără Untold, Elefant.ro, Vola, Impact, Biofarm

Urmează videoconferinţa ZF IMM 2020: IMM-urile, în faţa celei mai mari încercări din ultimele trei decenii

Ieri, la ora 18 erau 17.800 de companii înscrise în platforma IMMInvest, un program guvernamental care ajută firmele să-şi  asigure capital de lucru şi de investiţii în contextul economic actual

Printre companiile care au aplicat pentru finanţare prin programul IMMInvest se numără Impact Developer, Gral, Elefant.ro, Untold S.R.L, Prodplast, Paralela 45, Vola.ro, Macon Grup şi Biofarm.

Platforma IMMInvest este func­ţională începând de ieri dimineaţă de la ora 9, iar într-un in­ter­val de nouă ore, până la ora 18 se adu­naseră peste 17.800 de so­licitări, adică 33 de firme au depus în fiecare minut o cerere de finanţare. Platforma pe care se înscriu com­paniile trebuia să devină funcţională vineri, 17 apri­lie, însă site-ul a fost blocat până ieri la ora 9.

„Am aplicat pentru finanţare prin IMMInvest şi vom folosi fondurile atât pentru capitalul de lucru, cât şi pentru investiţii, în principal pentru susţinerea activităţii companiei. Trecem prin nişte momen­te grele, întreg sectorul medical a fost foarte afectat în această pe­rioadă. Nu ştim încă dacă ne-a fost ac­ceptată cererea de finanţare sau nu“, a declarat Robert Chiţan, director de dezvoltare al Gral, unul dintre cei mai importanţi jucători privaţi din sănătate, companie activă în special pe nişa serviciilor oncologice.

Printre com­pa­ni­ile care au aplicat pen­tru fi­nanţare prin pro­gra­mul IMM In­vest se numără Impact Develo­per, Gral, Elefant.ro, Untold S.R.L, Prodplast, Paralela 45, Vola.ro, Macon Grup, Biofarm şi multe altele. „Se adaugă su­te de aplicaţii la fie­care 10 minute. Au fost momente când s-au înregistrat şi 500 de aplicaţii în 10 minute“, a spus Eduard Burghelia, fon­datorul platformei de analiză a riscului financiar al compa­niilor confidas.ro, platfor­mă care a fur­ni­zat ieri exclusiv către ZF un prim top al celor mai mari 500 de companii care au apli­cat pentru finanţare.

Cele mai mari 500 de în­treprinderi mici şi mijlo­cii care s-au în­scris pe platforma IMMInvest ieri, până la ora 12.15, au împre­ună aproape 148.000 de angajaţi şi afaceri cu­mulate de peste

52 mld. lei în 2018, potrivit datelor oferite de confidas.ro. La acea oră, numărul total de firme care aplicaseră în programul IMMInvest era de 8.200, iar până la ora 18 acesta se dublase, astfel că orice clasa­ment se schimbă practic în fiecare oră.

Dintre cele 500 cele mai mari com­pa­nii care au aplicat pe platforma IMMInvest ieri, până la ora 12, cele mai multe au drept obiect de activitate transporturile rutiere de mărfuri, lu­crări de construcţii clădiri rezi­denţiale şi nerezidenţiale, comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi al echi­pa­mentelor, lucrări de construcţii dru­muri şi autostrăzi şi comerţ cu ridi­cata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun.

Citeste mai mult aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × three =