„Proiectul car..." />

Navigarea pe Dunăre, prioritară pentru MT

„Proiectul care se referă la îmbunătăţirea navigabilităţii pe Dunăre este prioritar pentru Ministerul Transporturilor”, a declarat vineri ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

Demnitarul îşi doreşte „să putem folosi Dunărea la capacitatea sa reală şi să dezvoltam centre intermodale în fiecare port de-a lungul Dunării”, pentru ca să fie „create legături cu transportul rutier şi cel feroviar şi astfel să putem dezvolta nu doar transportul pe Dunăre, dar să putem dezvolta fiecare oraş în parte şi fiecare port în parte”.

Scopul ar fi, afirmă ministrul, „să creăm locuri de munca, să putem dezvolta economic aceste centre, în aşa fel încât şi Coridorul VII de transport Rin-Dunăre să devină competitiv”.

Mănescu a explicat că aceasta e o prioritate şi pentru ea, „pentru că am fost implicată în strategia Dunării încă de la început, când eram în Parlamentul European şi cred că acum avem şansa să transformam totul în realitate”.

Ministrul Transporturilor s-a aflat  într-o vizită de lucru în Judeţul Galaţi, în cursul căreia a participat la conferinţa „Dunărea, perspective de dezvoltare” şi a purtat discuţii cu autorităţile locale privind comandamentul de iarnă, pregătirea utilajelor şi a echipamentelor pentru evitarea situatiilor neplăcute în caz de ninsoare.

În cadrul întâlnirii, ministrul s-a asigurat ca autorităţile locale vor colabora cu reprezentanţii companiilor de căi ferate şi cu oficialii din port, pentru a interveni operativ în caz de nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + four =