ECOSTAR ..." />

Nave pentru protecţia mediului construite la Giurgiu

ECOSTAR 100, 101, 102 și 103 sunt cele patru nave construite la Shipyard ATG Giurgiu și botezate în prezența premierului Victor Ponta și vicepremierului Liviu Dragnea.

Acestea sunt dotate cu echipamente europene de ultimă generație și sunt pregătite să acționeze în Cernavodă, Giurgiu, Drobeta Turnu Severin și Călărași. Ele pot prelua până la trei tone de hidrocarburi sau apă de santină pe zi de la bordurile navelor care circulă pe Dunăre.

Navele realizate la Giurgiu, ce vor acționa pentru protecția mediului pe Dunăre, reprezintă o performanță și o premieră pentru Shipyard ATG, deoarece au fost construite simultan, în timpul necesar realizării uneia singure, a declarat directorul general executiv al companiei, Adrian Patriche.

‘Construcția unei nave durează între zece și 18 luni. Contractul pentru construcția acestor nave a fost semnat pe 09 octombrie 2012, iar astăzi suntem pe zece octombrie 2013. Pentru mine e o realizare că am reușit în acest timp să facem patru nave simultan’, a declarat managerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + 19 =