MYFERRYLINK câştigă în faţa Tribunalului de Apel în domeniul Concurenţei (CAT)

MYFERRYLINK – COMUNICAT DE PRESĂ

Calais, 4 decembrie 2013

Compania franceză care operează între Calais şi Dover începând cu 20 august 2012, anunţă cu satisfacţie decizia Tribunalului de Apel britanic prin care sunt revizuite concluziile defavorabile ale Competition Commission.

 „Este o victorie şi o uşurare”, au declarat la unison Jean-Michel Giguet şi Raphael Doutrebente, Directorul General, respectiv Directorul General Adjunct al SCOP, în momentul pronunţării deciziei Curţii de Apel britanice.

 În urma concluziilor defavorabile ale Competition Commission (CC)- autoritatea britanică în domeniul concurenţei- SCOP a făcut apel pentru găsirea unei soluţii astfel încât Compania să poată opera în continuare în mod permanent de-a lungul Strâmtorii.

După audierile din 10 şi 11 septembrie, Tribunalul de Apel în domeniul Concurenţei (CAT) a publicat astăzi decizia de revizuire a concluziilor CC din data de 6 iunie care interziceau companiei MYFERRYLINK să opereze un serviciu de feribot spre şi dinspre Dover.

 Prin această decizie, Tribunalul susţine aspectele importante ale cererii SCOP. CC va trebui astfel să reconsidere mai multe dintre aspectele cuprinse în concluziile sale din iunie 2013 şi mai ales cele referitoare la competenţa sa juridică. În această perioadă, MYFERRYLINK va continua să opereze un serviciu de înaltă calitate pe linia Calais/Dover.

 Este o victorie pe care trebuie să o atribuim nu doar salariaţilor noştri, care ne-au asigurat un sprijin neîntrerupt, ci şi clienţilor noştri, care nu au încetat niciodată să aibă încredere în noi şi care vor beneficia în continuare de efectele unei concurenţe ridicate în ceea ce priveşte legăturile maritime din Strâmtoare.

 Ca Societate cooperativă de producţie (SCOP), MYFERRYLINK dispune de 3 nave sub pavilion francez şi operează pe linia Calais-Dover. Compania maritimă are 532 de angajaţi în Franţa şi 75 în Marea Britanie. Aceasta realizează 24 de traversări zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + 1 =