Mun..." />

Municipalitățile din Bulgaria dezvoltă electromobilitatea

Municipalitățile bulgare vor încuraja dezvoltarea pieței de automobile electrice, a declarat Ilie Levkov, președintele clusterului „Electromobile” în timpul discuției despre programul național pentru dezvoltarea mobilității electrice până în anul 2025. Timp de doi ani, clusterul a lucrat activ cu municipiile Dobrici, Ruse, Loveci, Montana, Plovdiv, Breznik, Pernik și Bojuriște. foto

Cel mai mare potențial de dezvoltare a vehiculelor electrice este în orașele cu o populație de peste 100 000 locuitori. În prezent, „EVN Bulgaria” lucrează asupra proiectelor de dezvoltare a electromobilității în Burgas, Stara Zagora și Plovdiv. Se estimează ca până în 2020 în Plovdiv vor fi înregistrate 120 de mașini electrice, în Burgas – 70 și în Stara Zagora – 50. Potrivit așteptărilor inițiatorilor acestei idei, până la sfârșitul anului 2020, numărul de mașini electrice în Bulgaria va crește până la 100 000 – 150 000. 

În Sofia sunt echipate nouă stații de încărcare cu o capacitate de până la 8 kW pentru mașini electrice. Problema constă însă în infrastructura energetică depășită, în special în centrul orașului. (Black Sea News)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + 12 =