Mosc..." />

Moscova vrea anularea vizelor pentru turiştii ruşi în UE

Moscova a susţinut miercuri suprimarea vizelor pentru turiştii ruşi care vizitează Europa şi a cerut Atenei, care va asigura preşedinţia Uniunii Europene în primul semesеru al anului 2014, să lucreze în această direcţie. foto

„Apreciem în mod deosebit determinarea Greciei de a promova relaţiile între Rusia şi Uniunea Europeană (…) iar problema cea mai importantă este cea a vizelor”, a declarat pentru presă liderul diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, aflat în vizită la Atena. 

„Problema este reprezentată în primul rând de acordarea vizelor de intrare”, şi în „reluarea negocierilor, a căror întrerupere nu a fost din cauza noastră, pentru un nou acord de cooperare între Rusia şi Uniunea Europeană”, a adăugat el în urma unei întâlniri cu omologul său grec Evangelos Venizelos.

Lavrov a amintit faptul că un milion de ruşi au vizitat Grecia anul acesta. El a mai adăugat că anul trecut, schimburile comerciale bilaterale au înregistrat un nivel record de 6,5 miliarde de euro.

De asemenea, premierul grec Antonis Samaras a cerut Rusiei reducerea preţului gazului rus vândut Greciei, din cauza situaţiei economice grave cu care se confruntă ţara, a transmis agenţia de presă greacă Ana.

Lavrov s-a angajat să ajute Grecia să iasă din criză, subliniind totuşi că preţul gazului este decizia gigantului public rus Gazprom, conform aceleiaşi surse. (Mediafax)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × one =