Moscheea turcească transformată în bancă de alimente în timpul focarului COVID-19

O moschee din Istanbul a fost transformată într-o bancă de alimente pentru a ajuta săracii în timpul pandemiei COVID-19.

Situată în districtul Sariyer din Istanbul, moscheea Dedeman, închisă ca toate lăcașurile de cult din Turcia, a fost transformată de tânărul său imam, Abdulsamet Cakir, in banca de alimente.

„După ce rugăciunile au fost suspendate, am avut ideea de a reînvia moscheea, permițând oamenilor să-i ajute pe cei care au nevoie”, a declarat CAKIR, 33 de ani, pentru AFP.

Rafturile rezervate de obicei pentru încălțămintea credincioșilor sunt pline de pachete de paste, biscuiți și sticle cu ulei de măsline.

Afise plasate pe ferestrele moscheii apelează la cei care pot aduce produse alimentare pentru cei care au nevoie si sunt chemati sa vină să le ia, scrie Euronews.

Cakir a spus că inițiativa s-a inspirat din tradiția „sadaka taşi”, un vas-stâlp din piatra care conținea articole de caritate pentru săraci.

Peste 2.200 de persoane au murit din cauza pandemiei de COVID-19 în Turcia, care numără peste 95.000 de cazuri confirmate de coronavirus. Jumătate din cazuri sunt în Istanbul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + 8 =