Ministrul Afacerilo..." />

Ministrul Marcel Vela, în vizită la Nădlac

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a aflat, duminică după-amiază, la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac I, pentru a verifica personal situația intrărilor în țară.  El spune însă că a constatat că la Nădlac I la ora actuală fluxul de autovehicule nu este foarte mare, nici pe tranzitul de camioane, nici pe cel de autoturisme.

Pe de altă parte, la Nădlac ministrul de interne a aflat că sunt români care nu sunt lăsați de autoritățile austriece să tranziteze teritoriul, deși ar avea justificare. Marcel Vela a anunțat că îi va cere ministrului de externe, Bogdan Aurescu, să aibă discuţii cu omologul din Austria, pentru a rezolva problema pe cale bilaterală.

„Sunt români, compatrioţi de-ai noştri, care aşteaptă să tranziteze Austria şi nu pot, deşi au domiciliu, fie proprietăţi în Olanda, în alte state, sau contracte de muncă. Este o problemă care ţine de relaţiile externe bilaterale şi o să-l anunţ pe domnul ministru al afacerilor externe pentru a lua legătura cu omologul austriac sau cu reprezentanţa noastră diplomatică de la Viena, încât să se reglementeze acest aspect”, a promis Marcel Vela.

Citeste articolul intreg aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + three =