Ministrul Economiei își dorește mai mulți investitori auto în România

Ministrul Economiei, Costin Borc, a declarat, miercuri, că vrea să atragă în țara noastră mai mulți investitori auto, inclusiv producători de mașini electrice, informează B1 TV. foto

„Ne dorim un producător de maşini electrice în România, sau un producător de componente de maşini electrice şi îmi doresc un al treilea mare producător de maşini. Facem tot posibilul ca asta să devină o realitate, nu este un proiect pentru şase luni, sunt proiecte care durează ani de zile, dar când vorbim de industria auto, atragerea unei investiţii mi se pare fundamentală”, a declarat ministrul Economiei.

Totodată, Borc vrea să implementeze un pachet de mobilitate pentru ca românii să capete deprinderea de a se muta după locul de muncă.

„În primul rând, este vorba de pregătirea unui pachet pe mobilitate, eventual să vorbim şi cu Ministerul Muncii şi să ne gândim la soluţii de locuinţe pentru aceşti oameni. De asemenea, trebuie să vorbim despre un ajutor de stat mult mai targetat şi anume, pentru zone unde şomajul este foarte mare să dăm mai mult ajutor. Nu în ultimul rând, trebuie dezvoltat învăţământul dual exact în aceste zone de risc pentru ca investitorii să poată găsi o forţă de muncă calificată şi să vină acolo”, a explicat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 5 =