Ministrul croat al Transporturilor cere operatorilor de transport să aibă răbdare

Ministrul croat al Transporturilor, Sinisa Hajdas-Doncic, i-a invitat joi seară pe transportatori şi pe oamenii de afaceri, afectați de blocajele de la frontiera cu Serbia, să aibă mai multă răbdare, pentru că „interesul național este întotdeauna mai presus decât cel individual”. Croaţia cooperează în mod activ și încearcă să găsească o soluție, a declarat el pentru postul de televiziune RTL. foto

„Știm că nu este bine din punct de vedere economic, din cauză că un număr mare de oameni de afaceri și transportatori croați au fost afectaţi, dar interesele individuale nu pot fi puse în prim-plan în raport cu interesul național care înseamnă garanția deplină a ordinii și liniștii publice în Croația”, a subliniat Hajdas-Doncic.

„Nu vrem să se repete imaginile din Serbia și Ungaria, unde aceşti bieţi oameni sunt lăsaţi să se descurce singuri și unde nu sunt înregistraţi în mod organizat şi nu sunt transportaţi mai departe. Cred că Croația este una, dacă nu singura, țară care a făcut acest sistem sigur pentru ei și unde li se acordă ajutor complet şi sunt transportaţi până în Ungaria”, a menţionat ministrul croat. El a amintit că „ţinta lor este Germania, și nu Croația și Ungaria”. „Toţi trebuie să fim un pic mai răbdători. Eu cred că în curând se va găsi o soluție pentru schimburile comerciale și economia va continua să se dezvolte”, a adăugat ministrul croat al transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 5 =