Ministerul Transporturilor va înapoia banii dați de Gruia Stoica pentru CFR Marfă

Suma de 20 de milioane de euro depusă de către GFR în contul escrow în momentul în care dorea să achiziţioneze compania CFR, precum și cele 10 milioane de euro depuse drept garanție pentru participarea la licitația pentru compania de stat, vor fi înapoiate de către Ministerul Transporturilor companiei lui Gruia Stoica. foto

Potrivit GFR, Ministerul Transporturilor trebuie să îi returneze imediat banii, deoarece tranzacţia nu a eşuat din vina cumpărătorului, ci a vânzătorului. În caz contrar, GFR ameninţase că va acţiona în instanţă Ministerul Transporturilor pentru a-şi recupera banii. 

Ministerul Transporturilor a anunțat că va relua procedura de privatizare a CFR Marfă. Gruia Stoica s-a arătat deschis să se înscrie din nou în cursa pentru preluarea celui mai mare operator de transport feroviar din țară.

Gruia Stoica, patronul Grup Feroviar Român, compania care a câştigat licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar al CFR Marfă, a plătit până acum 30 de milioane de euro către Ministerul Transporturilor. 

Pe 15 octombrie, atunci când s-a împlinit termenul final pentru achiziţia CFR Marfă, potrivit hotărârii în care a fost publicat contractul de privatizare, înţelegerea dintre GFR şi Ministerul Transporturilor privind achiziţia companiei de stat a căzut, deoarece nu fuseseră îndeplinite anumite condiţii suspensive. (EVZ)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + 8 =