Ministerul Transporturilor pierde 1,6 miliarde de lei la a doua rectificare bugetară din 2015

Ministerul Transporturilor pierde bani la cea de a doua rectificare bugetară din acest an. Proiectul pe care Guvernul urmează să-l aprobe vineri a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor şi arată că bugetul ministerului care se ocupă de autostrăzi, drumuri naţionale şi de căile ferate ale României se micșorează cu 1,6 miliarde de lei, informează Digi 24. foto

La polul opus, cei mai mulţi bani în plus îi va primi Ministerul Agriculturii, pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de secetă.

În ultimele luni ale anului, guvernul are alte priorităţi, nu drumurile. Ministerul Transporturilor va pierde peste 1,5 miliarde lei din fonduri, la a doua rectificare. Mediul, Energia şi Comunicaţiile rămân şi ele cu mai puţine fonduri, deşi premierul se susţinea, în urmă cu o zi, că încasările sunt mari şi există bani pentru toţi.

Victor Ponta, în 20 octombrie 2015: „Este din nou o rectificare pozitivă, avem bani, mai mulţi bani încasaţi la buget decât au fost prevăzuţi în legea bugetului şi ăsta este meritul ANAF, în primul rând toate cererile pe care le-aţi făcut, pentru medici, pentru salariile la medici, pentru transporturi, pentru încălzire, autorităţi locale, cam tot ce aţi cerut, Slavă Domnului, am putut să punem în practică”.

Ministerul Agriculturii va primi 770 de milioane de lei, în principal pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de secetă şi pentru plata subvenţiilor la motorină. Suma este însă sub aşteptările ministrului.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii: „Suma finală va depăşi 1 mld de lei. Şi este compusă din 640 de milioane pentru despăgubiri, 106 milioane pentru plata subvenţiei la motorină şi diferenţa este o sumă pe care am cedat-o bugetului consolidat la rectificarea precedentă pentru a ajuta celelalte ministere în procesul de cofinanţare a fondurilor europene. Acum avem nevoie, pe final de an, deci acea suma şi o primim înapoi practic”.

Bani în plus vor primi proiectele Ministerul Dezvoltării Regionale şi cele ale Ministerului Fondurilor Europene. Bugetul Apărării va fi suplimentat pentru achiziţii de echipamente militare, iar Fondul Naţional de Sănătate – pentru plata salariilor mărite ale medicilor. Ministerul Educaţiei primeşte bani pentru finanţarea universităţilor, burse şi manuale şcolare.

Cine pierde bani

Ministerul Transporturilor: 1,6 miliarde de lei

Ministerul Mediului: 120 milioane de lei

Ministerul Energiei: 108 milioane de lei

Ministerul Comunicaţiilor: 24 milioane de lei

TVR: 13 milioane de lei

Cine primeşte bani

Ministerul Dezvoltării Regionale: 754,4 milioane de lei

Ministerul Fondurilor Europene: 729,6 milioane lei

Ministerul Apărării: 558 milioane de lei

Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate: 361,5 milioane de lei

Ministerul Educaţiei: 271 milioane de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =