Mercedes-Benz IAA Concept: cel mai interesant prototip al salonului german

Ce se întâmplă când le dai designerilor mână liberă să creeze cel mai aerodinamic prototip pe care îl pot produce? Răspunsul vine de la Mercedes-Benz, care ne prezintă conceptul IAA, informează automarket.ro. foto

Unul dintre secretele cel mai bine păstrate ale Salonului Auto de la Frankfurt, care-și va deschide porțile pentru jurnaliști în cursul acestei săptămâni, este un concept pe care Mercedes-Benz îl va găzdui la standul propriu din cadrul celui mai mare eveniment de profil care are loc în Germania.
Prototipul primește oficial numele Mercedes-Benz IAA Concept și este un coupe senzual cu forme fluide. Numele IAA vine atât de la acronimul sub care este cunoscut oficial Salonul Auto de la Frankfurt (Internationale Automobil Ausstellung), cât și de la „Intelligent Aerodynamic Automobile”.

Această ultimă „explicație” a numelui oficial stă la baza întregii idei în jurul căreia gravitează noul concept Mercedes-Benz. Astfel, inginerii și designerii mărcii au fost provocați să-și imagineze cum ar arăta o mașină Mercedes-Benz care să păstreze caracterul mărcii, dar să ofere imaginea unui model cu un coeficient aerodinamic de vârf. Astfel, cu ajutorul unor eleroane și spoilere active, conceptul trece rapid de la o lungime de 5.04 metri la 5.43 metri și la un coeficient aerodinamic Cx 0.25 la 0.19, o valoare o valoare excelentă chiar și pentru un prototip.

Mercedes-Benz a denumit oficial „Aero” acest mod de rulare, iar al se activează fie la apăsarea unui buton, fie automat, la depășirea vitezei de 80 de kilometri pe oră.
Sub capotă, noul Mercedes-Benz IAA Concept oferă un sistem de propulsie hibrid plug-in care generează un maxim de 279 de cai putere. Este vorba de același pachet pe care-l regăsim pe noua versiune 350e a modelului C-Klasse, însă versiunea IAA Concept profită de pachetul aerodinamic superior și oferă o autonomie electrică de 66 de kilometri în modul Aero.

Rămâne de văzut care este logica acestui concept în viitorul mărcii Mercedes-Benz. Ar putea fi un simplu studiu sau ar putea să ne dea indicii legate de unul dintre viitoarele concepte cu design fluid ale mărcii Mercedes-Benz, cum este CLS.

Conceptul coupe al germanilor este doar una dintre cele șapte premiere mondiale ale mărcii. La același Salon de la Frankfurt, Mercedes-Benz pregătește lansarea oficială a noii generații Clasa C Coupe, a unui facelift pe Clasa A, dar și a versiunii cabriolet a limuzinei S-Klasse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =