Memorandum semnat de PNUD și BSEC URTA pentru implementarea certificatului internațional de greutate pentru vehicole (IVWC)

Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Uniunea Asociaţiilor Transportatorilor Rutieri din zona de Cooperare Economică a Mării Negre (BSEC URTA) au semnat un memorandum privind implementarea Certificatului Internațional de Greutate (IVWC) în statele din regiunea Mării Negre. foto

Documentul a fost semnat în cadrul celei de-a 22-a adunări generale a BSEC URTA, care a avut loc la Chișinău, Republica Moldova, pe 3 octombrie.

Memorandumul prevede că implementarea Certificatului Internațional de Greutate a vehiculelor va duce la facilitarea transportului rutier al mărfurilor, prin reducerea costurilor și a timpului de așteptare la frontieră.

Certificatul va atesta greutatea vehiculului de la începutul călătoriei, pentru a evita controalele suplimentare de greutate la frontieră în timpul tranzitului mărfii pe teritoriul altor state. Totodată, memorandumul prevede că verificările aleatorii rămân în vigoare, pentru a verifica respectarea de către țările din bazinul Mării Negre a regulilor adoptate.

În cadrul aceleași întruniri a fost aleasă și conducerea BSEC URTA. Funcția de președinte va fi deținută în continuare de către Vladimir Florea în mandatul 2013 – 2014, iar președinte-adjunct a fost numit Radu Dinescu. De asemenea, pozițiile de vicepreședinți vor fi deținute de Herbert Hambardzumyan (AIRCA Armenia) și Cahit Soysal (UND Turcia).

Următoarea adunare generală a BSEC URTA va fi organizată la Kiev, în perioada 15 – 16 mai 2013, la inițiativa Asociației Internaționale a Transportatorilor Rurtieri din Ucraina (ASMAP UK).

Programul Naționilor Unite pentru Dezvoltare este reţeaua globală de dezvoltare ONU, organizaţie care promovează schimbarea şi stabileşte legături între state în vederea schimbului de cunoştinţe, experienţe şi resurse care va ajuta oamenii să îşi construiască o viaţă mai bună. Reprezentantul PNUD la întrunirea de la Chișinău a fost doamna Simona Marinescu, care conduce biroul de la Istanbul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − 4 =