Producătorul rus de..." />

MAZ și KamAZ creează concernul Rosbelavto

Producătorul rus de camioane KamAZ și compania auto MAZ din Belarus vor constitui un concern comun Rosbelavto. Noua fabrică va produce camioane și piese de schimb pentru acestea. foto

Portalul NewsAuto relatează că în urma mai multor runde de negocieri privind constituirea concernului Rosbelavto, întreprinderea de stat MAZ va contribui cu 75% minus o acțiune, iar cea rusă – KamAZ – cu 49,9%. Viceprim-ministrul Belarus Vladimir Semașko a declarat că paritatea în cadrul noii întreprinderi ruso-belaruse va fi asigurată doar în cazul în care cele două companii auto vor veni cu această participație.

Potrivit lui Semașko, la recentele negocieri părțile au căzut de comun acord asupra estimărilor făcute de către experți internaționali pentru cele două companii.Astfel, KamAZ a fost estimat la 1,6 miliarde de dolari și MAZ la 1,1 miliarde de dolari. Specialiștii spun că dacă cele două companii vor investi în Rosbelavto cotele menționate, părțile vor fi egale în noul holding din punct de vedere financiar.

MAZ și KamAZ au apelat la ajutorul experților internaționali după ce între cele două părți a existat o dispută vis-à-vis de cota de participare în cadrul noii companii. Partea rusă estima că valoarea MAZ nu depășește 600 – 700 milioane de dolari și insista ca aceasta să depună întregul său pachet de acțiuni la baza Rosbelavto.

În același timp, întreprinderea belorusă, controlată de stat, insista că valoarea MAZ se ridică la 2,5 miliarde de dolari și nu admitea o participație mai mare de 49% pentru a nu pierde controlul la MAZ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + eighteen =