Guvernul danez a lu..." />

Maxim 25 de ore in parcare, zice Danemarca

Guvernul danez a luat decizia de a limita timpul permis pentru parcarea camioanelor de marfa in zonele special amenajate de pe marginea autostrazilor la 25 de ore. In acelasi timp se vor inteti controalele si se vor aplica amenzi pentru parcarea vehiculelor in zone nepermise.

Potrivit oficialilor danezi, masura urmareste sa imbunatateasca securitatea rutiera in zonele de intrare/iesire pe/de pe autostrazi, locuri unde, in acest moment, multe camioane parcheaza ilegal. Masura a stabilit un maxim de 25 de ore pentru timpul de parcare tinand cont si de nevoia de odihna impusa prin pauza saptamanala de 24 de ore, care poate fi astfel efectuata in zonele de parcare special amenajate, subliniind insa faptul ca o sedere mai mare de 25 de ore in aceste zone nu este de bun augur nici pentru soferi. Aceasta cifra a fost rezultatul interventiei Asociatiei Daneze a transportatorilor rutieri si este multumitoare, considera Carina Christensen, CEO la ITD. Probabil ca noua prevedere va fi aplicata incepand de la 1 iulie 2018.

Timpul de parcare limitat acum la 25 de ore va face posibila aplicarea de amenzi pentru incalcarea acestei prevederi, dar si pentru parcarea ilegala a vehiculelor in zonele neamenajate de pe marginea drumurilor. Noile amenzi vor fi cuprinse intre 510 DKK si 2,000 DKK pentru depasirea timpului-limita , si intre 1,000 DKK si 3,000 DKK pentru parcarea in locuri nepermise.

Reamintim ca si in Danemarca este interzisa efectuarea pauzei de 45 de ore in cabina.

(Sursa: ITD)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − three =