Măsuri restrictive în privinţa deplasării valului de migranţi dintre Croația și Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că începând cu noaptea de 17 octombrie 2015, autorităţile ungare au luat măsuri suplimentare de securizare a frontierei şi de instituire a unor măsuri restrictive ca urmare a valului de migranţi care se deplasează pe ruta dintre Croaţia și Ungaria. De asemenea, autorităţile slovene au luat la rândul lor măsuri de restricţionare a numărului de refugiaţi pe care îi primesc din Croaţia. foto

Potrivit unui comunicat de presă, remis de MAE, la momentul actual este blocat traficul rutier prin punctul de trecere frontieră Trnovec (Croaţia-Slovenia) şi, în funcţie de dinamică, pot apărea probleme similare în circulaţia terestră prin punctele de trecere a frontierei Croaţia-Slovenia, Croaţia-Ungaria şi Croaţia-Serbia.

Traficul feroviar pe relaţia Croaţia-Slovenia a fost suspendat, transportul realizându-se cu autobuze puse la dispoziţie de către companiile feroviare ce operează pe aceste rute, iar circulaţia feroviară pe relaţia Croaţia-Ungaria rămâne suspendată.

Totodată, se recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Republica Croaţia să consulte paginile de Internet ale Automobil Clubului Croat – www.hak.hr/en, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă – www.ccaa.hr pentru informaţii actualizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 13 =