Mărturia unei angajate Microsoft despre lucrul de la distanţă: „Atât eu, cât şi mulţi oameni din întreaga lume nu ne-am imaginat că vom începe anul astfel”

Lily Zheng, angajată Microsoft care locuieşte şi lucrează în Shanghai, a scris o scrisoare către clienţii regionali despre cum ea şi echipa ei au învăţat să lucreze de la distanţă în timpul pandemiei, după cum reiese dintr-o informare de presă.

Redăm o parte din scrisoarea angajatei aici:

Dragi clienţi,

Deoarece focarul COVID-19 continuă să afecteze milioane de oameni aici în China, lucrul de la distanţă a luat o amploare fără precedent. Este ca şi cum fiecare şcoală, spital şi companie din China ar fi acum o organizaţie distribuită – chiar dacă doar temporar. Există multe motive pentru care lucrul de la distanţă ar putea deveni brusc necesar, de la focare de virus precum COVID-19 la urgenţe meteo neaşteptate. De aceeea, vreau să împărtăşesc trei lecţii pe care le-am învăţat în ultimele săptămâni, precum şi trei lecţii pe care le-am cules de la clienţii noştri, pe măsură ce aceştia se adaptează lucrului la distanţă.

Ca mulţi dintre voi, am început să aud despre virus în ianuarie, în mare parte pe social media. Dar nu mi-am dat seama cât de grav ar putea fi decât înainte de Anul Nou Chinezesc. Atunci, din cauza aglomeraţiei din timpul Festivalului de primăvară, numărul persoanelor afectate a început să crească rapid. Pe 23 ianuarie, guvernul a izolat provincia Hubei pentru a reduce răspândirea virusului. A doua zi, de Revelion, familia mea plănuise să meargă să vadă un film. Când am aflat din presă că cinematografele din oraş au fost închise, am înţeles cu adevărat gravitatea situaţiei. Două zile mai târziu, guvernul a anunţat anulări fără precedent ale evenimentelor de la Festivalul de primăvară şi am anulat o vacanţă de familie planificată cu mult timp înainte. Copiii au fost dezamăgiţi, dar sănătatea şi siguranţa noastră erau pe primul loc.

Deci, ce spun când oamenii întreabă cum este să lucrezi acum în China? Ei bine, lucrul de la distanţă a eliminat timpul pe care îl petreceam pentru a face naveta şi, cu siguranţă, nu ne mai facem griji ce haine să purtăm. Iar cu multe restaurante închise, ne punem la punct abilităţile de gătit. Dar situaţia legată de copii, care nu pot merge la şcoală – la fel, şi bonele blocate la domiciliu – poate fi o provocare să rămâi productiv.

Ce am învăţat din munca de la distanţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − ten =