Marea Britanie: Măsurile de relaxare se aplică, deocamdată, doar în Anglia

Anglia a început timid să ridice restricțiile instituite acum aproape două luni din cauza pandemiei. Cei care lucrează în industrie și în anumite sectoare, unde nu au posibilitatea de a lucra de acasă, s-au întors la serviciu. Cu peste 40 de mii de morți, Marea Britanie este țara europeană care are cel mai mult de suferit din cauza COVID-19.

Măsurile de relaxare sunt aplicate, deocamdată, doar în Anglia; Scoția, Țară Galilor și Irlanda de Nord – care au guverne semi-autonome – merg, în continuare, pe strategia „stăm acasă”, de teama unei explozii de infectari, odată cu reluarea activității normale, anunta StirileTVR.

La Londra, mijloacele de transport în comun sunt destul de aglomerate, dar înghesuiala nu e nici pe departe la fel de mare ca înainte de pandemie.

Pe lângă magazinele alimentare și farmacii, care au rămas tot timpul deschise, în Anglia au reînceput acum vânzările și în centrele comerciale specializate pe grădinărit. După 7 săptămâni de restricții, englezii erau nerăbdători să poată merge din nou să își cumpere răsaduri și unelte de grădinărit.

Opoziția laburistă acuză guvernul lui Boris Johnson că gestionează haotic ieșirea din carantină și nu există un plan logic.

De exemplu, acum se pot întâlni două familii diferite, dar numai în aer liber și la distanță de doi metri. În schimb, agenții imobiliari au voie să meargă la vizionări de case.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three − 1 =